[ X ]
[ X ]
[ X ]
CONFUZIE: Socialiștii o căutau pe Buliga la ministerul condus de Bumacov
26 Martie

Activiştii  Partidului Socialiştilor din Republica Moldova și  ai mişcării de tineret “Garda Tînără” au protestat  astăzi în faţa Ministerului Agriculturii, transmite CURENTUL cu referire la comunicatul formațiunii.

În fața ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare  condus de Vasile  Bumacov aceștia și-au exprimat dezacordul cu politicile promovate de actuala guvernare în domeniul  sistemului de pensionare. Protestatarii au scandat: „Jos Buliga”, „Nu genocidului!”, „Cerem majorarea pensiilor!”, „Nu pensiilor mizere!” etc.

Socialiștii s-au arătat indignaţi faţă de intenţiile guvernării de a majora pensiile cu 6-7 %.

„În Moldova trăiesc bine doar conducerea ţării şi oligarhii. Pentru cine lucraţi, „dragi” guvernanţi?”, au scandat participanţii la protest.

Socialiştii cer ca proiectele de lege în domeniul sistemului de pensionare, să fie incluse în regim de urgenţă pe ordinea de zi a Parlamentului şi să fie aprobate în cel mai scurt timp. Potrivit socialiştilor, proiectele de lege menţionate prevăd: majorarea pensiilor cu 20 la sută, egalarea în drepturi a pensionarilor care s-au pensionat pînă la 1999 şi după acest an, transmiterea dreptului de moştenire a pensiei timp de 5 ani urmaşilor celor care au decedat înainte cu cîţiva ani de a se pensiona sau în perioada de 5 ani după pensionare.

Cristina Pendea

 

Inapoi la arhiva noutaților