[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea Partidului Nostru: Actuala legislație electorală deține un șir larg de lacune
22 Iunie

Conducerea „Partidului Nostru” a avut o întrevedere cu Delegația OSCE/ODIHR, în cadrul misiunii de monitorizare. Părțile au discutat aspecte ale organizării alegerilor parlamentare preconizate pentru toamna acestui an, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost discutate subiectele ce țin de accesul partidelor extraparlamentare la mass-media, finanțarea partidelor politice, precum și modificarea sistemului electoral.

Vicepreședinții „Partidului Nostru” – Dmitri Ciubașanco, Ilian Cașu, Elena Grițco și Nicolai Țipovici, au atras atenția delegaților OSCE la un șir de contradicții ce se regăsesc în noua legislație electorală, ce pot compromite întregul proces electoral.

Conducerea PN a informat membrii delegației despre faptul că actuala legislație electorală deține un șir larg de lacune, în cadrul căreia candidații incomozi sau partidele politice ar putea să nu fie admise la alegeri. În acest sens, vicepreședintele Elena Grițco a adus drept exemplu Partidul „Patria”, care a fost exclus din alegerile parlamentare din 2014 în baza unor motive inventate.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților