[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA anunţă ore de audienţă pentru locuitorii din UTA Găgăuzia
16 Iulie

Locuitorii din UTA Găgăuzia nu vor mai face drum la Cahul pentru a depune o plângere şi a beneficia de audienţa ofiţerilor CNA. Asta deoarece, începând de azi, reprezentanţii Direcţiei generale teritoriale Sud a Centrului Naţional Anticorupţie se vor deplasa în raioanele Vulcăneşti, Ceadîr Lunga şi Comrat pentru a discuta cu localnicii despre problemele acestora, rezolvarea cărora ţine de competenţa CNA, transmite CURENTUL.

În acest sens, CNA a remis mai multe scrisori de informare în adresa preşedinţilor raioanelor menţionate, dar şi a başcanului autonomiei, Mihail Formuzal.

La rândul lor, oficialii şi-au declarat sprijinul pentru intensificarea comunicării CNA cu cetăţenii din sudul ţării şi au dat asigurări că vor organiza informarea acestora despre noile modalităţi de dialog cu centrul. Respectiv, autorităţile locale urmează să identifice o locaţie în sediile consiliilor sau primăriilor pentru primirea cetăţenilor.

În acelaşi context, Serviciul prevenirea corupţiei al DGT „SUD” a CNA a iniţiat un şir de acţiuni de sensibilizare anticorupţie pentru serviciile desconcentrate şi subdiviziunile administraţiei publice locale din teritoriul deservit.

În cadrul acestor instruiri, ofiţerii CNA vor explica oamenilor ce este un act de corupţie, care este răspunderea juridică pentru asemenea infracţiuni, când va începe şi ce semnifică un test de integritate,  cum poate fi prevenit şi soluţionat conflictul de interese.

CURENTUL precizează că Centrul Naţional Anticorupţie primeşte zilnic în audienţă cetăţeni la sediul central din Chişinău, dar şi în teritoriu – la Cahul şi la Bălţi. De asemenea, o dată în lună, reprezentanţii CNA se deplasează în raioanele ţării pentru a se întâlni cu cetăţenii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților