[ X ]
Cinci pretendenți la șefia Căilor Ferate ale Moldovei
25 Martie

Cinci candidați au depus dosarele pentru ocuparea funcției de director general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”. Despre acest lucru a comunicat pentru CURENTUL, purtătoarea de cuvînt a ministrului Transporturilor Irina Gîscă.

Termenul de înaintare a candidaturilor a expirat vineri, 21 martie curent, iar noul șef al CFM ar putea fi ales săptămîna viitoare, cînd va fi convocat Consiliul de Administraţie al Î.S. „Calea Ferată din Moldova.

Totodată, Irina Gîscă nu a anunţat numele candidaţilor motivînd că la această întrebare poate să răspundă doar preşedintele comisiei speciale a CFM, Vasile Răileanu, care în prezent este plecat în oraşul Hamburg din Germania.

Amintim că funcţia de director general al CFM a rămas vacantă după demiterea lui Andrei Domașcan, iar Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) a anunțat concurs public pentru suplinirea acestuia.

Ministrul Vasile Botnari a convocat la 11 februarie 2014 o şedinţă cu conducerea CFM, pentru a discuta despre realizarea reformei iniţiate la întreprindere, în timpul căreia a cerut demisia directorului general al întreprinderii, Andrei Damaşcan, care, în opinia ministrului, ar fi responsabil de neexecutarea în termen a sarcinilor şi obiectivelor stabilite anterior. Andrei Domaşcan a fost numit în funcţia de director al CFM la sfârşitul lui august de Consiliul de Administraţie, după demiterea fostului director Vitalie Strună.

În altă ordine de idei, fiind întrebată despre oprirea circulaţiei trenurilor modernizate, Irina Gîscă a menţionat că deocamdată nu se cunoaşte cînd garniturile îşi vor relua activitatea. „Activitatea lor va fi reluată după încheierea investigației privind cauzele incendiului din 6 martie, cînd un tren a luat foc”, a conchis purtătoarea de cuvînt a ministrului Transporturilor, Irina Gîscă.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților