[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cetățenii străini vor intra pe teritoriul RM cu viză electronică
26 Martie
foto: viza.md

La 1 mai 2014 se preconizează lansarea serviciului E-visa. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi un proiect de modificare și completare a actelor legislative ce prevede eliberarea unui nou tip de viză – cea electronică, pentru cetățenii străini care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, cei care vor să viziteze țara noastră ar putea obține mai ușor viza moldovenească, deoarece nu vor mai trebui să meargă la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, ci vor avea posibilitatea să aplice online.

Prim-ministrul Iurie Leancă a salutat această decizie, întrucît serviciul reprezintă o inovație în ceea ce privește solicitarea vizelor de intrare în Republica Moldova, precizînd că este convins că această formă de viză electronică va depăși impedimentele pentru turiști și potențialii investitori și anume în țările unde nu avem misiuni diplomatice.

Viza electronică va fi perfectată de către Direcția generală afaceri consulare din cadrul Ministerului de Externe, iar taxa consulară pentru acest tip de viză va constitui echivalentul în lei moldovenești a 60 de euro.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților