[ X ]
[ X ]
[ X ]
Centrul de Guvernare Electronică a împlinit 5 ani de activitate. Iată cu ce realizări se mîndreşte!
5 Octombrie

Centrul de Guvernare Electronică (CGE) a împlinit 5 ani de activitate, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferinţe de presă, Iurie Ţurcanu, director executiv al CGE, a spus că, timp de 5 ani, Centrul de Guvernare Electronică a avut parte de provocări şi dificultăţi, dar şi de realizări frumoase.

„Avem peste 70 de proiecte de e-transformare: factura electronică fiscală, depunerea online pentru viză. Mai sunt încă foarte multe lucruri de realizat. Mai trebuie multe eforturi ca să facem simţite aceste schimbări. Avem nevoie de o voinţă politică pentru implementarea acestor reforme”, a declarat Iurie Ţurcanu.

La rîndul său, premierul Valeriu Streleţ a menţionat că deja de 3 ani este utilizator activ al serviciilor oferite de CGE.

„De 3 ani îmi achit impozitele imobiliare prin M-pay. Noi considerăm că guvernarea electronică este un element cheie pentru dezvoltarea sectorului public. Gradul de satisfacţie a serviciilor publice în prezent este de circa 66%. Sîntem deseori menţionaţi ca o istorie pozitivă. Avem speranţă că vom scăpa de corupţie datorită acestui proiect. Guvernul şi eu personal, vom încuraja prin toate instrumente dezvoltarea în continuare a guvernării electronice. Aşa putem deveni un stat modern şi un guvern eficient”, a adăugat prim-ministrul.

CURENTUL.md precizează: Centrul de Guvernare Electronică este o instituție publică înființată la inițiativa primului ministru, în august 2010, aflată în subordinea Cancelariei de Stat, care își propune modernizarea Tehnologică a Guvernării, până în 2020, și are drept scop primar dezvoltarea utilizării, de către instituţiile publice, mediul de afaceri și cetățeni, a potenţialului oferit de tehnologiile digitale. Proiectele de e-Transformare a Guvernării sunt finanţate de către Banca Mondială.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților