[ X ]
Călătoriile diplomaţilor moldoveni au costat bugetul de stat peste 1 milion de lei, în doar 6 luni
15 Ianuarie

Călătoriile diplomaţilor moldoveni au sărăcit bugetul statului cu peste 1 milion de lei, doar în prima jumătate a anului 2013.

După cum transmite CURENTUL, cele mai solicitate destinații au fost Franța și Belgia, state unde își au sediul mai multe organizații internaționale.

Potrivit contractului de achiziții publice publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), diplomații moldoveni au achiziționat bilete de avion în sumă de 1 mil. 151 mii lei. Contractele de achiziție au fost cîștigate de către următorii operatori: Solei Turism, Air Moldova, Aero Premier Tur și Perfect Internaţional. Toate firmele au obținut cîte două contracte privind oferirea serviciilor de transport aerian internațional de pasageri. De cea mai mare sumă pentru procurarea biletelor a beneficiat Solei Turism, peste 500 mii lei.

Șefa Serviciului de presă al MAEIE, Ana Taban a precizat pentru TRIBUNA că cele mai solicitate destinații au fost Franța și Belgia. Potrivit ei, o informație privind contractele de achiziție a serviciilor avia pe întreg anul 2013, va fi publicat în timpul apropiat.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților