[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cadouri inedite primite de Vlad Filat cu ocazia zilei de naştere
6 Mai

Ex-premierul Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere, transmite CURENTUL.

Vlad Filat s-a născut la 6 mai 1969 în satul Lăpuşna, raionul Hînceşti. A făcut studii la Colegiul Cooperatist din Moldova și la Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi, România, Facultatea de Drept. O perioadă a activat în business.

În 1998 – 1999 a deținut funcția de director al Departamentului Privatizare şi Administrare a Proprietăţii de Stat al Republicii Moldova, în 1999 – ministru de Stat în Guvernul Republicii Moldova, în 2005 – 2009 a fost deputat în Parlament, iar din 25 septembrie 2009 pînă pe 25 aprilie 2013 – Prim-ministru al Republicii Moldova. De asemenea, din 2007 este liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, unul din fondatorii căruia este.

În anii precedenţi, Vlad Filat a primit mai multe cadouri interesante. Printre acestea se numără: o stea de pe cer care-i poartă numele, arborele genealogic şi o carte cu istoria neamului său în ultimele cîteva sute de ani, un calendar cu cele mai importante evenimente din activitatea sa de Premier etc.

Elena Mocreac 

Inapoi la arhiva noutaților