[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blondele din politica moldovenească
3 Martie

Deşi despre blonde deseori se fac bancuri, de cele mai multe ori s-a dovedit că anume blondele obţin cele mai bune rezultate în domeniile în care activează. Politica moldovenească e „bogată” în doamne cu părul platinat, fapt ce ne-a determinat să publicăm un material, realizat în baza unui clasament convenţional al portalului www.tribuna.md.  

Violeta Ivanov, deputat PCRM

Deputata din partea PCRM, Violeta Ivanov, ex-ministru al Mediului, este una din cele mai frumoase femei din politica moldovenească. Aceasta reuşeşte să atragă atenţie nu doar prin felul cum arată, dar şi prin iniţiativele legislative pe care le promovează. Înainte de a ocupa fotoliul de deputat, frumoasa blondă a fost viceministru, iar ulterior ministru al Mediului în Guvernul Greceanîi. Violeta Ivanov este tînără, are în posesie o motocicletă BMW şi face parte din partidul care are toate şansele să revină la guvernare. E blondă de succes, sigur!

Liliana Palihovici, deputat PLDM, vicepreşedintele Parlamentului

O altă blondă care a spart toate stereotipurile este vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici. A făcut stagii profesionale în Germania, Franţa, Egipt, SUA, iar din 2007 s-a implicat activ în politică, fiind membru al grupului de iniţiativă de constituire a PLDM, iar ulterior vicepreşedinte al formaţiunii. E incisivă, deşteaptă (lucru dovedit şi cît a deţinut interimatul funcţiei de Speaker) şi gospodină. E o blondă care le reuşeşte pe toate!

Oxana Domenti, deputat PCRM

Blonda Oxana Domenti este considerată de majoritatea colegilor un bun profesionist. Anterior a fost consilier prezidenţial în probleme sociale, Chiar dacă la şedinţele Parlamentului este mai puţin activă, aceasta a ajuns totuşi în funcţia de deputat, iar lucru acesta nu-i reuşeşte oricărei blonde.

Tatiana Botnariuc, deputat, Partidul „Renaşterea”

Este de profesie pedagog. A activat în calitate de inspector la Direcţia Asistenţă Socială Donduşeni, apoi director al Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din raionul Donduşeni. Din luna august 2009 frumoasa blondă Tatiana Botnariuc şi-a început activitatea parlamentară în calitate de deputat PCRM, iar în 2012 s-a retras din rîndul comuniştilor şi a fondat, alături de alţi colegi, Partidul „Renaşterea”. Cine a zis că blondele nu sînt curajoase?

Valentina Stratan, deputat PD

Şi Partidul Democrat (PD) se poate mîndri cu o frumoasă blondă. Este vorba de deputata Valentina Stratan, care, pe lîngă activitatea parlamentară, reuşeşte să fie şi un bun medic. Viaţa i-a scos în cale mai multe obstacole şi în plan profesional, dar şi personal, dar aceasta nu a oprit-o din drum. Valentina Stratan este blonda care nu se dă bătută niciodată.

Ruxanda Glavan, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei

A făcut o afacere de succes, iar de ceva timp este viceministru la un minister extrem de important pentru ţară. Oxana Glavan a fost promovată în funcţie de PDM, pentru care nu a contat culoarea părului, ci calităţile ei. Este perseverentă, ştie ce vrea să obţină, este tînără şi frumoasă. Oxana Glavan este blonda care va obţine tot ce şi-a pus în plan!

Maria Nasu, deputat PLDM

În ultimul timp blonda de la liberal-democraţi Maria Nasu este foarte activă în Parlament, dar şi pe facebook. Deputata a lăsat pedagogia, pe care o consideră o profesie de suflet, în favoarea politicii. Ea face naveta în fiecare săptămînă Şoldăneşti-Chişinău. Plus la toate mai lucrează şi în teritoriu cu alegătorii. Cine spunea că blondele preferă saloanele de frumuseţe în detrimentul muncii?

Viorica Cărare, Președintele Consiliului Concurenței

Apariţiile ei la şedinţele Executivului nu rămîn niciodată neobservate. Cu părul lung sau scurt, ondulat sau împletit, dar şi cu haine şi bijuterii exclusive, Viorica Cărare demonstrează de fiecare dată că femeile nu trebuie să uite niciodată că sînt femei. Este blonda care ştie cum să atragă atenţia!

Maria Postoico, şefa fracţiunii parlamentare a PCRM

Maria Postoico era considerată prin 2006 una dintre cele mai influente femei din Parlament. Urcînd pe scara ierarhică, Maria Postoico a devenit în 2005 vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. De profesie este judecător, dar şi-a început activitatea profesională în 1970 în calitate de inspector la Ministerul Afacerilor Interne. Maria Postocio conduce cea mai mare fracţiune parlamentară, iar faptul că e blondă nu a împiedicat-o niciodată să-şi facă meseria cu dedicaţie.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților