[ X ]
[ X ]
[ X ]
Băsescu vrea accelerarea procesului de integrare europeană a RM
19 Martie

Soluţia pentru garantarea securităţii Republicii Moldova este accelerarea procesului de aderare la Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută de preşedintele României, Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi împreună cu Nicolae Timofti, transmite Curentul.md.

„Securitatea regională este la fel de importantă pentru Republica Moldova ca şi pentru alte țări. Poziția noastră, dincolo de îngrijorări, este că trebuie să fie întreprinse măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se întîmple, iar soluția pentru garantarea securității R. Moldova este accelerarea proceselor de integrare europeană”, a declarat Băsescu.

În acest context, preşedintele Republicii Moldova a afirmat că a convenit cu omologul său asupra impulsionării procesului de integrare europeană, în care este antrenată Republica Moldova.

„L-am rugat pe preşedintele Traian Băsescu să susţină la nivelul Uniunii Europene această dorinţă a Republicii Moldova”, a menţionat preşedintele RM.

La rîndul său, Băsescu a promis că va susţine ca R. Moldova să primească un orizont de timp în care ar putea deveni membră a Uniunii Europene.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților