[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocatul lui Renato Usatîi, despre mandatul de arest: Argumentele apărării nu au fost ascultate
24 Octombrie

Judecătoria sectorului Centru a eliberat astăzi un mandat de arest preventiv pe numele liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, primar de Bălți, informează CURENTUL.

Potrivit procurorului Vitalie Busuioc, argumentele ce au stat la baza aplicării mandatului de arest au fost expuse de procurori.

„În demersul înaintat a fost probat și argumentat faptul neprezentării de către Renato Usatîi, fiind citat repetat, la organul de urmărire penală, el s-a eschivat să se prezinte, deși cunoștea despre citațiile respective. Din aceste motive și altele expuse în demers au fost luată decizia de arest preventiv pe un termen de 30 de zile”, a declarat procurorul.

Avocatul lui Renato Usatîi, Ion Cerga a menționat că decizia privind eliberarea mandatului va fi contestată.

„Potrivit apărătorului, astăzi a fost pus în aplicare „planul decapitării Partidului Nostru”. Planul decapitării Partidului Nostru este realizat, vedem cu ce rapiditate s-au luat deciziile. Demersul procurorului a fost admis. ”, a declarat el.

Ion Cerga a mai spus că există același dosar și la Londra, și București, dar acolo Renato Usatîi figurează ca martor și nu ca învinuit. „Aici vedem cum acționează organele de drept”, a menționat avocatul.

Amintim că, ieri, la Moscova, Renato Usatîi a comentat eventuala eliberare a unui mandat de arest pe numele său. Liderul PN a declarat că, prin mandatul eliberat înainte de alegerim, regimul de la guvernarea încearcă să distrugă formațiunea, dar mai ales pe candidatul PN la funcția de Președinte, Dumitru Ciubașenco.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților