[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apariţia inedită a lui Vlad Plahotniuc: Poate mă voi face păpușar adevărat
9 Noiembrie
sursa: vipmagazin.md

Majoritatea politicienilor, mai ales acei cu notorietate mare, au primit diferite porecle de-a lungul timpului, și asta nu doar în Moldova. Despre aceasta a vorbit prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc în cadrul unui interviu pentru revista VIP Magazin, transmite CURENTUL.

„Până și președinții americani aveau porecle, de exemplu Theodore Roosevelt era poreclit „spărgătorul”, lui Bill Clinton i se spunea „The Big Dog”, mai aproape de noi, președintele României, Traian Băsescu, e campion, a primit o grămadă de porecle: „Zeus”, „Matrozul” sau „Marinarul”, pe fostul președinte al României, Ion Iliescu, l-au poreclit „Bunicuța”, iar exemple sunt o mulțime, inclusiv în politica de la noi. Deci, nu văd niciun motiv ca o poreclă să mă deranjeze. Cu atât mai mult cu cât eu știu că în politica de la noi, de multe ori cei care dau astfel de porecle sunt oameni care fie și-au epuizat argumentele critice la adresa unui oponent politic, fie acesta e nivelul maxim de polemică pe care îl pot susține. Dincolo de motivații de acest gen, eu am privit întotdeauna poreclele ca pe ceva mai degrabă hazliu”, a declarat Plahotniuc.

De această dată apariţia politicianului a fost una inedită, şi anume într-un teatru de păpuși. 

„Am vrut să le arăt respect adevăraților păpușari pentru meseria pe care o fac și pentru talentul lor, să le ofer un fel de reparație morală pentru faptul că unii încearcă să dea o conotație negativă unei meserii atât de onorabile. Și chiar mai mult, vă anunț în premieră că am stabilit să încheiem un contrat de parteneriat între „Teatrul Licurici” și „Edelweiss”, prin care, după alegeri, vom susține realizarea câtorva spectacole deosebite și am discutat chiar despre necesitățile pe care le are acest teatru, așa încât să extindem proiectul „Renaște Moldova” și asupra acestei instituții, să vedem cum putem moderniza acest teatru de păpuși”, a adăugat acesta.

După câteva ore în compania doamnei Diana Nimijan, care a îmbrățișat profesia de păpușar, politicianul a înțeles cât de interesantă și frumoasă este această profesie.

„Păpușarii sunt cei care aduc bucurie copiilor, dar în spatele spectacolelor am văzut și câtă muncă este. Pot să vă spun că munca unui păpușar este incomparabil mai grea decât cea a unui politician, dar cu siguranță și mai prost plătită. Am încercat, cu ajutorul maestrei Diana Nimijan, să mânuiesc de-adevăratelea niște păpuși, dar fără prea mult succes deocamdată, e mult mai greu decât mi-am imaginat. E nevoie de o sincronizare foarte bună a mișcărilor, de o analiză amănunțită a personajului pe care îl interpretezi, de găsirea intonației, vocii potrivite, nu e deloc simplu. Cine știe, poate când mă voi retrage din activitatea politică, mă voi face păpușar adevărat. Glumesc, desigur. De fapt, îmi plac copiii și, mai ales, îmi place să le produc bucurii de câte ori am ocazia, de aceea am și hotărât să inițiez acest proiect de colaborare cu „Teatrul Licurici””, a conchis Vlad Plahotniuc.

 Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților