[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA şi Rosselhoznadzor au ajuns la o înţelegere. Iată ce au decis!
29 Ianuarie

La inițiativa Serviciului Federal Rus de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară (Rosselhoznadzor), conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut o discuție telefonică cu omologii ruși despre posibilitatea reluării exporturilor de mere în Federația Rusă, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al ANSA, instituţia și-a exprimat disponibilitatea de a garanta în mod oficial siguranța fructelor și utilizarea bunelor practici de către producătorii din Republica Moldova.

Astfel, părțile au convenit  necesitatea unui audit din partea Rosselhoznadzor a sistemului național de asigurare a cerințelor fitosanitare federale și internaționale.

În același context, au fost desemnate persoanele responsabile pentru reglementarea blocajelor privind reluarea exporturilor spre Federația Rusă.

CURENTUL.md precizează: Recent, ministrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat că exporturile de produse agroalimentare şi carne în Federaţia Rusă vor fi reluate cît mai curînd.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților