[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA se mută la casă nouă. Vezi detalii!
30 Ianuarie

Unul dintre obiectivele Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) pe termen mediu este finisarea lucrărilor de restaurare a viitorului sediu de pe strada Kogălniceanu și concentrarea angajaților într-o singură clădire. Declaraţia a fost făcută de şeful Ansa, Ion Sula, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

„Acest fapt va permite să atingem performanțele manageriale așteptate și va crește capacitățile Agenției de a răspunde la solicitările populației, agenților economici și a structurilor de stat. Suplimentar, pentru fortificarea capacităților de protejare a pieței interne a produselor alimentare vom continua procesul de construcție și dotare a celor patru puncte de inspecție la frontieră cu suportul Băncii Mondiale – la Palanca, Criva, Cahul și Leușeni”, a spus acesta.

În cadrul aceluiaşi interviu, Ion Sula a menţionat că începînd cu august 2014, prioritar pentru Agenție este implementarea în termen a tuturor măsurilor prevăzute în Acordul de Liber Schimb și Aprofundat cu UE.

„Or, fără armonizarea cadrului normativ și a standardelor naționale la aquis-ul comunitar, producătorii locali nu vor putea să exporte produse alimentare în spațiul european. De asemenea, procesul de modernizare al Agenției cuprinde implementarea conceptului e-ANSA, care va soluționa foarte multe din problemele actuale ale instituției referitoare la trasabilitatea pe întreg lanțul alimentar ceea ce va permite, în baza principiul „de la furcă la furculiță”, consumatorului final să afle, prin simpla scanare a codului de bare a produsului alimentar de pe raft, orice informație referitoare la locul unde a fost crescut, cine l-a recoltat, termenul de păstrare, cine a transportat, unde a fost depozitat produsul”, a conchis Ion Sula.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților