[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA a controlat şi certificat 88% din seminţele pentru semănatul de primăvară
26 Februarie

Direcția control semincer din cadrul Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor monitorizează controalele și certificarea semințelor culturilor de cîmp pentru semănatul de primăvară, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei, specialiştii Direcțiilor Raionale pentru Siguranța alimentelor efectuează controlul depozitării, păstrării şi condiţionării seminţelor de culturi de câmp, legumicole, bostănoase şi cartof destinate semănatului de primăvară. Sunt prelevate probe şi efectuate testări şi certificarea seminţelor în condiţii de laborator.

De asemenea, o atenţie deosebită se acordă aprovizionării gospodăriilor ţărăneşti cu cantitatea necesară de seminţe certificate. Pînă la moment a fost controlată şi certificată o cantitate de circa 30 mii tone sau 88 % din seminţele depozitate.

Pentru diminuarea deficitului de seminţe agenţii economici autorizați în domeniu importă seminţe de diferite varietăţi. În Republica Moldova activează 140 de magazine agricole, care pun la dispoziţia beneficiarilor seminţe de o gamă largă de soiuri de culturi agricole înscrise în Catalogul Soiurilor de Plante al Republicii Moldova.

Adrian Platon

depozit seminte

Inapoi la arhiva noutaților