[ X ]
Angela Merkel: Sînt impresionată de progresul Republicii Moldova
10 Iulie

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel susţine că este impresionată de progresele înregistrate de Republica Moldova şi de entuziasmul cu care se apropie de Uniunea Europeană. Declaraţii în acesta sens au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, la Berlin, alături de Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, transmite CURENTUL.

Merkel a declarat că în cadrul întrevederii cu Leancă au fost discutate mai multe aspecte ce ţin de implementarea reformelor şi acţiunilor după semnarea Acordului de Asociere.

“Am discutat în mod special despre reforma justiţiei în care s-au făcut multe progrese. Moldova are multe probleme în relaţiile economice cu Rusia, am discutat şi despre asta. Am avut o discuţie intensă”, a menţionat oficialul german.

La rîndul său, Leancă a spus că întrevederea de astăzi încununează o relaţie bilaterală fără precedent între ţările noastre.

“Germania a avut un rol crucial în valorificarea parteneriatului Estic, iar faptul că ţările ca Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat Acordul de Asociere cu UE se datorează susţinerii partenerilor de la Berlin”, a menţionat Premierul.

El a mai spus că regimul liberalizat de vize nu ar fi fost posibil fără susţinerea colegilor Berlin.

Politicianul a mai spus că este mult de muncit, dar cu susţinere se va reuşi.

“La finele lunii noiembrie vom avea alegeri Parlamentare şi sper că acest exerciţiu îl vom trece cu succes şi vom putea continua toate procesele începute. Sper ca toţi cetăţenii să înţeleagă că aceste alegeri au un rol istoric, care ne va asigura un viitor european”, a afirmat Leancă.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților