[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu deține două funcții. Află detalii!
7 Iulie

Chiar dacă democratul Andrian Candu a fost deja învestit în funcția de vicepremier, ministru al Economiei, acesta încă nu a fost eliberat din funcția deținută la Parlament.

Contactată de tribuna.md, Secretarul General al Legislativului, Ala Popescu a declarat că, legislația permite ca Andrian Candu  să dețină concomitent mai multe funcții.

„D-lui are 30 de zile ca să elibereze funcția de vicespeaker al Parlamentului. În legea privind  statutul deputatului scrie clar că, cînd există incompatibilități de funcție se dă un termen de 30 zile”, a spus Ala Popescu.

Secretarul General al Parlamentului a specificat că, în momentul în care Parlamentul va primi o asemenea hotărîre, atunci și membrii Cabinetului lui Andrian Candu vor fi eliberați din funcție.

“La moment toată lumea este în funcție. Cînd va fi hotărîrea privind demisia Dl. Candu din funcția de vicepreședinte al Parlamentului, se va decide ce vor face mai departe:  să demisioneze, să dețină aceeași funcție în continuare, să fie  transferați dintr-o autoritate în alta”, a subliniat ea.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților