[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: 27 august 1991 a fost o zi crucială pentru Republica Moldova
27 August

27 august 1991, zi în care Republica Moldova și-a declarat independența, a fost o zi crucială pentru viitorul țării. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul festivității de Ziua Independenței, informează CURENTUL.

El a spus că anume atunci au fost trasate principalele direcții de dezvoltare ale statului independent Republica Moldova.

“Deputații din primul Parlament, care au semnat Declarația de Independență, au dat dovadă de mare responsabilitate civică”, a menționat Candu.

Totodată, președintele Legislativului a spus că drumul european e cel ce trebuie continuat fără abatere.

“Drumul european al RM este cel mai important proiect care trebuie continuat fără nici o abatere”, a punctat Andrian Candu.

La rîndul său, ministrul Culturii, Monica Babuc, a spus că astăzi este marcată independența pentru a 24-a oară.

“Au fost ani și cu greutăți, obstacole, dar și cu realizări. Azi ca niciodată suntem ghidați de acele tristeți și eșecuri, dar să nu uităm că marile noastre valori naționale sunt limba română, folclorul, portul național și tricolorul”, a subliniat ministra.

Și Președintele Timofti a făcut declarații de presă, în dimineața zilei de azi, și i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței. „Odată cu obținerea Independenței noi am încetat să mai fim supuși și am devenit un partener egal pentru celelalte țări ale lumii”, a spus Nicolae Timofti.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților