[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandr Lukaşenko vine mîine la Chişinău. Vezi programul vizitei!
23 Septembrie

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 24-25 septembrie 2014, la invitația președintelui Nicolae Timofti, transmite CURENTUL.

Avionul cu delegația Republicii Belarus, condusă de președintele Alexandr Lukașenko va ateriza la ora 14:00, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

La ora 15.30, la Reședința de stat, președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va fi întâmpinat în cadrul unei ceremonii oficiale de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Ulterior, cei doi șefi de stat vor purta convorbiri tête-à-tête, după care vor lua parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegații.

Tot la Reședința de stat, vor fi semnate un șir de acorduri de colaborare bilaterală. La finalul zilei, Nicolae Timofti și Alexandr Lukașenko vor susține, la Reședința de stat, o conferință de presă comună.

Pe 25 septembrie, la ora 10.30, delegația Republicii Belarus va depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

La ora 10.45, președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va avea, la Reședința de stat, o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, și liderii fracțiunilor parlamentare. La ora 11.40, președintele Alexandr Lukașenko va avea o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Ulterior, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, vor participa la inaugurarea unui centru comercial din capitală.

La ora 14.00, avionul președintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va decola spre Minsk, Belarus.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților