[ X ]
[ X ]
[ X ]
34 de deputaţi au constituit Platforma Social-Democrată pentru Moldova: Vom propune un candidat la funcţia de prim-ministru
24 Decembrie

Fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi cei 14 deputaţi care au părăsit zilele trecute fracţiunea PCRM şi-au unit eforturile şi au creat Platforma Social-Democrată pentru Moldova, transmite CURENTUL.

Declaraţia de constituire a fost semnată astăzi de 34 de deputaţi.

„Este un proiect politic care va demonstra prin fapte concret determinarea noastră de a reveni la agenda cetăţenilor. Ne propunem scoaterea ţării din criză şi relansarea unor reforme profunde în domenii cheie pentru cetăţeni, reforme radicale şi un prim-ministru puternic care să-şi asume lupta antisistem. Platforma este deschisă tuturor care doresc binele acestei ţări şi se gîndesc la viitor. Îndemn şi ceilalţi colegi să adere”, a declarat deputatul Igor Vremea.

La rîndul său, deputatul democrat Sergiu Sîrbu a spus că, scopul acestei construcţii politice este să contribuie la stabilizarea ţării.

„Astăzi platforma devine cea mai mare forţă politică în Parlament, cea mai reprezentativă. Ne revine o mare responsabilitate de a mobiliza celelalte fracţiuni. Avem semnale că şi alţi deputaţi vor să se alăture acestei platforme”, a menţionat Sîrbu.

De asemenea, cei doi au anunţat că, în zilele următoare, Platforma Social Democrată pentru Moldova va propune preşedintelui Nicolae Timofti un candidat la funcţia de prim-ministru.

„Noi, Platforma Social Democrată, venim astăzi cu 34 de voturi. Mai avem nevoie doar de 17 pentru o majoritate parlamentară pentru a vota un guvern. Sa fiţi siguri că avem toate şansele  să găsim aceste 17 voturi în timpul cel mai apropiat. Mai mult, avem semnale că, avem toate şansele să găsim cel puţin 61 de voturi pentru a vota în luna martie 2016 preşedintele ţării, astfel să evităm o nou criză politică”, a conchis Sergiu Sîrbu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților