[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zilele TIC în 2014 vor fi axate pe dezvoltarea industriei IT și a educației profesionale
7 Mai

În perioada 13-23 mai, în RM vor fi organizate Zilele Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care vor cuprinde un șir de acțiuni pe diverse domenii și formate, chemate să ridice gradul de informare privind beneficiile Societății Informaționale moderne, dezvoltarea industriei IT și a educației profesionale în domeniu, transmite Curentul.

”Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor va prezenta, în premieră, Pachetul de acțiuni pentru sporirea competitivității industriei IT. Acesta a fost elaborat de MTIC cu suportul partenerilor de dezvoltare și al consultanților internaționali. Prin acest set de acțiuni, se urmărește asigurarea unui mediu cât mai favorabil pentru creșterea industriei tehnologiei informației”, a menționat viceministrul Vitalie Tarlev.

„Antreprenoriatul în IT constituie motorul industriei TIC, ediția curentă a Summitului va include o sesiune specială dedicată acestuia. Startup-uri de succes din Moldova și din regiune, Estonia, Lituania, România, vor împărtăși experiențe și practici pentru a inspira comunitatea antreprenorilor din Moldova”, a accentuat Doina Nistor, director, Proiectul USAID CEED II.

Agenda evenimentului include seminare, conferinţe, ateliere de lucru, mese rotunde şi campanii de promovare. Pe parcursul decadei TIC va întreprinde o vizită oficială la Chişinău Secretarul General al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor Hamadoun Toure. Acţiunea va finaliza pe data de 23 mai cu o olimpiadă de programare.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților