Dacă ești absolvent și îți dorești cu adevărat să fii în centrul tuturor evenimentelor sau eşti o persoană creativă şi vrei să te dedici lumii în care informaţia de ultimă oră devine ştire, atunci poți opta pentru Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, de la Universitatea de Stat din Moldova, transmite CURENTUL.
Depunerea cererilor de participare la concursul de admitere începe din data de 25 iulie pînă pe 5 august. Rezultatele finale se vor anunța pe data de 8 august. Valoarea contractului de studii la facultate rămâne a fi deocamdată același ca și anul trecut, adică de 6500 de lei.
“Deocamdată nu există nici o informație despre mărirea sau micșorarea contractului de studii. Însă după logica lucrurilor ar exista posibilitate de a se mări dacă ar fi să ajustăm la tendințele care există și la problemele economice din țară. Devalorizarea leului în Moldova, investițiile care se fac permanent pentru a asigura calitatea organizațională sunt în creștere, sigur există o logică de a se majora dar nu este întocmită încă o decizie concretă în acest sens. Pe parcurs vom vedea cum decurg lucrurile și la acest capitol”, a spus decanul facultății Georgeta Stepanov.
Cei care aleg acest traseu dispun de condiţii favorabile de formare profesională: laborator radio, studio de televiziune, post de radio on-line, cameră de ştiri, sală multimedia, clase de computere, bibliotecă. Standardele educaţionale adoptate la facultate promovează profesionalismul, responsabilitatea socială, libertatea de exprimare şi spiritul de creaţie.
După cum a menționat decanul facultății, numărul total de studenți care sunt admiși anual la instituție poate varia de la caz la caz.
“Dacă să luăm ultimii trei ani de învățămînt, la buget, la specialitatea de Jurnalism oferim 15 locuri. La contract variază în dependență de preferințele candidaților, la fiecare specialitate sunt admiși aproximativ de la 150 la 160 de studenți. Numărul este relativ constant, dar dacă ar fi să luăm în raport cu numărul elevi care absolvesc an de an la liceu, care este permanent în descreștere ca și situația demografică din țară, la noi se menține numărul stabil, înseamnă că totuși se atestă interes față de această facultate”.
Anastasia Borta