[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vitalie Tarlev: Moldova tinde spre transformarea proprietății intelectuale în valoare economică
2 Iulie

Prin Strategia de sporire a competitivității industriei IT, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor(MTIC) mizează pe îmbunătățirea procesului educațional și de management la nivel de sistem în universități și școli. Astfel,  în anul 2015 la Universitatea Tehnică urmează să fie deschis,Centrul de Excelență care  va deveni o verigă între procesul de studii și formarea profesională a specialiștilor în domeniul IT, transmiote CURENTUL.

„Prin dezvoltarea industriei IT, tindem spre transformarea proprietății intelectuale din țara noastră în valoare economică”, a specificat Vitalie Tarlev, viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor în cadrul unui atelier, organizat în parteneriat cu Ministerul Educației și compania IBM.

Vicepreședintele IBM, Richard Baird, a afirmat că Republica Moldova are un mare potențial pentru dezvoltarea mediului de afaceri și că este propice, în acest sens, reinventarea educației. „Implementarea tehnologiilor avansate este un proces amplu și va facilita viața utilizatorilor, un exemplu fiind aplicațiile mobile”, a explicat oficialul IBM.

Ministrul Educației, Maia Sandu, a recunoscut că sistemul educațional are nevoie de îmbunătățiri, iar astfel de de întrevederi sunt esențiale pentru evoluția TIC în educație. „Prin astfel de ateliere vedem care sunt constrângerile și care poate fi aportul celor 3 părți: guvernare, mediu de afaceri și societate civilă”, a precizat Maia Sandu.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților