[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicedirectorul unui furnizor de servicii Internet, pe banca acuzaţilor
19 Mai

Vicedirectorul unei companii, furnizoare de servicii Internet va compărea în faţa instanţei. În acţiunile învinuitului, procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de fraudă informatică, pentru care legislaţia prevede pînă la 6 ani de închisoare, transmite CURENTUL.

Procurorii au iniţiat investigaţii, iar la finele anului trecut i-au reţinut pe trei angajaţi, printre care şi vicedirectorul unei companii, furnizoare de servicii Internet, chiar în momentul în care transportau în raza mun. Chişinău bunuri procurate ilegal.

Din datele procurorilor reiese că, bunurile au fost procurate fraudulos on-line de pe un website de comercializare a mijloacelor tehnice, prin utilizarea datelor cardurilor bancare străine, fără ştirea şi acordul titularilor acestor carduri.

Printre bunurile procurate de infractori sunt telefoane mobile, sisteme informatice etc., estimate la peste 300 mii lei. La sediul companiei respective, precum şi la domiciliile persoanelor învinuite şi ale rudelor acestora, au fost depistate şi ridicate obiectele procurate fraudulos, iar procurorii susţin că, la examinarea cauzei în instanţa de judecată, vor solicita confiscarea acestor bunuri în vederea despăgubirii persoanelor vătămate.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa complicilor vicedirectorului companiei, care pe moment, au calitate procesuală de învinuiţi şi în curînd, urmează a fi deferiţi justiţiei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților