[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unirea TV își face studiou la Chișinău. De unde vor lua peste 30 mii euro pentru amenajarea acestuia
9 August

Blocul Unității Naționale (BUN) a lansat o  campanie de strângere de fonduri pentru crearea postului Unirea TV, proiect dedicat în exclusivitate procesului de unire. Termenul stabilit pentru lansarea televiziunii este 2016, iar unioniștii își propun să înceapă cu două studiouri: București și Chișinău, transmite CURENTUL.

Potrivit inițiatorilor, 30.000 de euro trebuie strânși pentru studioul de la Chișinău. Astfel, aceștia au lansat o nouă campanie de stîngere de donații. Pentru proiectul Studioul în Chișinău, până acum au fost strânși 354 de euro, bani a 4 donatori. Ceilalți bani au fost obținuți din campania „Din dragoste pentru Basarabia”.

Din banii colectați, urmează a fi procurate decor, mobilier, lumini ARRI, mixer de lumini, dimmere de lumini, regia de emisie, mixerul audio, lavaliere, 3 trepiede profesioniste, 2 servere, PC-uri pentru transmisiuni live prin SKYPE. De asemenea, va fi asigurată transmisia dintr-o sală izolată fonic, cu cablurile de lumină și audio-video trase, pregătite climateric pentru emisie.

Totodată, pentru a ieși în emisie, aceștia mai au nevoie de 18 mii de euro pentru 3 camere video. Aceste camere vor asigura emisiunile din studioul de la Chișinău. De asemenea, camerele vor putea fi folosite și pentru filmarea reportajelor din teren, în timpul zilei, când nu există filmări din studio. Prețul unei astfel de camere este de 3 mii de euro.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților