[ X ]
Unii utilizatori ai Facebook de pe mobil vor fi obligaţi să instaleze o aplicaţie specială
30 Iulie

Unii utilizatori care accesează platforma Facebook de pe dispozitive mobile vor trebui să folosească, începând din următoarea perioadă, o aplicaţie separată pentru mesagerie, informează descopera.ro.

În luna aprilie, Facebook a anunţat că vrea să îi determine pe utilizatorii care accesează platforma de pe dispozitive mobile care au instalate sisteme de operare iOS şi Android să folosească o aplicaţie separată pentru a dialoga în scris cu contactele lor de pe această reţea de socializare.

Deocamdată, serviciul de mesagerie este integrat în aplicaţia mobilă de Facebook.

Însă, în câteva zile, Facebook le va impune utilizatorilor săi de la nivel internaţional să descarce aplicaţia de mesangerie de sine stătătoare. Pentru a continua să trimită mesaje de pe dispozitive mobile, oamenii vor avea nevoie să instaleze aplicaţia Messenger.

Astfel, utilizatorii vor fi preveniţi că mesajele vor ieşi din aplicaţia actuală a Facebook pentru a intra în aplicaţia Messenger, propusă de aceeaşi platformă de socializare, dar care oferă doar servicii de mesagerie.

„În următoarele câteva zile vom continua să notificăm mai mulţi oameni că, dacă doresc să trimită şi să primească mesaje pe Facebook, trebuie să instaleze aplicaţia specială de Messenger. Aşa cum am anunţat, scopul nostru este să ne concentrăm eforturile pe transformarea aplicaţiei Messenger în cea mai bună experienţă de comunicare posibilă pe dispozitivele mobile (…)”, au declarat reprezentanţii Facebook.

Potrivit acestora, aplicaţia Messenger este folosită de peste 200 de milioane de persoane în fiecare lună. „Şi o să lucrăm pentru a face din această aplicaţie un mod şi mai interesant de a conecta oamenii”, au mai spus aceştia.

Utilizatorii Facebook de pe alte dispozitive, care folosesc sisteme de operare diferite de iOS şi Android, vor putea în continuare să folosească mesageria integrată platformei de socializare, ca şi până în prezent.

Messenger este prezentat drept un instrument mai rapid şi mai eficient pentru a discuta pe chat. Anumiţi specialişti îşi pun totuşi o serie de întrebări în legătură cu interesul grupului american de a-i obliga pe membrii reţelei Facebook să folosească o altă aplicaţie atunci când vor să îi contacteze pe prietenii lor de pe reţea, după cum relata în luna aprilie AFP.

Facebook a anunţat, în februarie, că a cumpărat aplicaţia de mesagerie mobilă pe internet WhatsApp cu 19 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie din istoria companiei.

Inapoi la arhiva noutaților