[ X ]
[ X ]
[ X ]
TVR şi-a deschis o filială în Republica Moldova
31 Octombrie

Televiziunea Română şi-a deschis o filială în Republica Moldova, care va desfăşura activităţi de radio şi televiziune, emisie, producere şi difuzare a programelor, publicitate şi producţie de filme cinematografice şi video, transmite Mediafax.

Guvernul României a adoptat, în şedinţa din 29 octombrie, actul normativ prin care Societatea Română de Televiziune (SRTv) poate produce emisiuni şi în străinătate, după ce Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat, pe 27 octombrie, hotărârea de înfiinţare a filialei TVR.

Potrivit TVR, activitatea filialei se va derula în mod independent, statutul său fiind de persoană juridică de drept privat, cu scop lucrativ şi cu patrimoniu distinct. Funcţia de administrator al filialei TVR va fi îndeplinită de Liviu Fetter, conform unei hotărâri a CA. Liviu Fetter are „o bogată activitate managerială, el conducând, de-a lungul timpului, mai multe departamente şi servicii tehnice din cadrul TVR”, potrivit comunicatului televiziunii publice.

Societatea Română de Televiziune a anunţat, în prima parte a acestei luni, că vrea să cumpere servicii de producţie programe TV (ştiri, reportaje, interviuri, dezbateri etc.) de la Chişinău, din Republica Moldova. Aceste programe de ştiri, reportaje, interviuri şi dezbateri vor fi difuzate zilnic şi săptămânal, potrivit unui anunţ postat pe site-ul instituţiei şi semnat de Cristina Leorenţ, coordonatorul cu atribuţii de director al Departamentului TVR Internaţional.

De asemenea, SRTv a cumpărat, prin licitaţie deschisă, echipamente necesare transmisiei TVR în Republica Moldova. Potrivit unei hotărâri recente a CA al TVR, s-au aprobat elementele de siguranţă ale contractului ce se va încheia între SRTv şi S.C. AF Marcotec SRL, având ca obiect achiziţia de echipamente pentru transmisia TVR în Republica Moldova. Valoarea contractului nu a fost făcută publică.

CURENTUL.md preciează: Televiziunea Română a reluat transmisia în Republica Moldova, pe 1 decembrie 2013. TVR a lansat grila pentru Republica Moldova, după rezolvarea, pe cale amiabilă, a problemelor de natură juridică dintre cele două părţi, prin semnarea, la 12 septembrie 2013, a Acordului de soluţionare amiabilă a cererii depusă de TVR împotriva Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la 1 august 2008. În martie 2014 a fost semnat la Chişinău un Acord între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul transmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, care a fost ratificat de Guvernul României printr-o Hotărâre.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților