[ X ]
[ X ]
[ X ]
Transportatorii au primit astăzi o veste multaşteptată. Iată despre ce e vorba!
1 Aprilie
foto: botosaninecenzurat.ro

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a lansat un nou serviciu electronic pentru transportatori. Acesta face parte din serviciile publice MPay și constituie o prima etapă a E-autorizației pentru cei care activează în domeniul transportului. Serviciile vor putea fi achitate cu ajutorul cardului bancar, internet banking sau în numerar, transmite tribuna.md, citat de CURENTUL.

Ministrul Transporturilor Vasile Botnari a menționat că noul serviciu va ajuta transportatorii să efectueze plăți electronice, fapt ce le va economisi timpul și va elimina corupția din sistem. El a precizat că, anual, MTID eliberează 95 mii acte permisive, zilnic fiind procesate 110 cereri. Plățile vor putea fi efectuate și în numerar, pînă acum băncile acceptîndu-le doar prin transfer. De asemenea, vor fi permise și plățile în avans.

Vladimir Florea, președintele Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto, a salutat implementarea noului sistem, precizînd că aceasta va optimiza procedura de eliberare a autorizărilor.

Prin intermediul serviciului MPay vor fi eliberate autorizații marfă, autorizații multilaterale CEMT, de transport internațional de călători ”Interbus” și a celui cu un număr mai redus de călători.

Potrivit datelor MTID, în R. Moldova activează 892 de transportatori internaționali Costul autorizațiile variază de la 10 euro pînă la 700 Euro.

Adrian Pancu 

Inapoi la arhiva noutaților