[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic
9 Aprilie

Exponenţii mediului de afaceri vor comunica cu reprezentanţii conducerii Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS)  prin intermediul unui nou serviciu electronic – anticamera on-line – care va fi lansat în curând şi care le va permite contribuabililor să obţină consultaţii fiscale în timp  real, dar şi să abordeze orice subiect de interes comun. Despre acest lucru a anunţat şeful IFPS, Ion Prisăcaru, în cadrul întrevederilor cu contribuabilii din raioanele Teleneşti şi Orhei.

De asemenea, şeful autorităţii fiscale naţionale a menționat intenţia de a dezvolta un parteneriat între Serviciul Fiscal de Stat şi contribuabili, SFS propunîndu-şi să devină o administraţie fiscală prietenoasă și apropiată de cetăţeni şi contribuabili, care să acorde servicii de calitate mediului de afaceri.

La acelaşi subiect s-a menţionat că politicile de schimbare a imaginii Fisc-ului, dintr-o instituţie ce impune sancţiuni în una prietenoasă, este necesar să fie însoţite, în cazul evazioniştilor înveteraţi, cu aplicarea fermă a prevederilor legislaţiei în vigoare. Astfel, în cazul nedorinţei de a-şi legaliza activităţile economice şi de a achita, corespunzător, impozite, respectivul contribuabil trebuie să suporte cele mai severe sancţiuni legale, pînă la sistarea deplină a activităţii de antreprenoriat.

În cadrul întrevederii cu funcţionarii fiscali ai IFS raionale, Ion Prisăcaru a accentuat necesitatea de a activa în baza unei noi. Un accent aparte a fost pus pe necesitatea combaterii hotărâte a fenomenului corupţiei, audienţa mai fiind informată despre Proiectul de lege privind modernizarea şi eficientizarea SFS.

Urmare a schimbului de informaţii, s-a constatat că angajaţii structurilor raionale ale Fisc-ului au identificat multiple căi de optimizare a activităţii SFS şi au solicitat ca specialiştii în metodologie ai IFPS să se deplaseze în teritoriu, pentru a se informa din prima sursă despre problemele din activitatea cotidiană, dar şi despre soluţiile identificate pentru rezolvarea acestora.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților