[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Fiscal de Stat a lansat o nouă aplicaţie pentru persoanele fizice
20 Februarie
foto: fisc.md

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a lansat astăzi Declaraţia precompletată, o nouă aplicaţie ce vine să faciliteze procesul de depunere a declaraţiei cu privire la impozitul pe venit  de către persoanele fizice. Despre aceasta a anunțat șeful instituției, Ion Prisăcaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ion Prisăcaru a menționat că lansarea acestui produs este parte a noii politici a autorităţii fiscale naţionale, care îşi propune să relaţioneze mult mai eficient cu toţi contribuabilii, să le propună în ajutor noi servicii şi oportunităţi. “Anume pe această cale, prin antrenarea întregii societăţi într-un efort comun de promovare a spiritului civic de conformare fiscală voluntară, ne propunem să eliminăm clişeele din trecut şi ca SFS să devină o autoritate prietenoasă cetăţeanului”,  a subliniat el.

Totodată, șeful SFS a spus că instituția pe care o conduce urmăreşte perfecţionarea continuă a mecanismelor utilizate în deservirea contribuabililor, inclusiv prin implementarea unor soluţii inovaţionale din punct de vedere informaţional, care să asigure infiltrarea la maxim a serviciilor on-line în scopul asigurării comodităţii de interacţiune între Serviciul Fiscal şi contribuabil.

Potrivit spuselor sale, declaraţia precompletată este o aplicaţie accesibilă, în primul rînd, persoanelor fizice ce deţin cheia electronică şi care permite generarea unei declaraţii precompletate cu datele disponibile în Sistemul Informaţional al Serviciului Fiscal de Stat la data generării, inclusiv cu generarea, în caz de necesitate, a rechizitelor bancare la care urmează a fi achitat impozitul datorat la buget, dar şi cu posibilitatea achitării impozitului datorat prin intermediul cardului bancar.

Respectiv, începînd cu 10 martie, persoanele fizice ce dispun de cheie electronică şi au obligaţia de depunere a declaraţiei sau şi-ar dori să o depună din anumite motive vor putea să îşi previzualizeze declaraţia cu privire la impozitul pe venit obţinut în anul 2013, accesînd cabinetul său personal pe portalul www.fisc.md.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților