[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul „e-Factura” a fost lansat. Află ce presupune acesta!
11 Februarie
foto: elempresario.mx

Guvernul Republicii Moldova, în parteneriat cu Serviciul Fiscal de Stat (SFS), a lansat astăzi serviciul “e-Factura” – unul dintre cele mai solicitate servicii guvernamentale ce va fi disponibil în regim on-line, transmite CURENTUL.

Şeful SFS, Ion Prisăcaru a declarat că gestionarea facturilor fiscale în regim on-line va oferi noi oportunități pentru agenții economici și va îmbunătăți funcționarea serviciului fiscal.

“Acest serviciu va contribui la crearea și menținerea unui relații de încredere, prevenirea și eliminarea corupției, asigurarea unui grad de transparență în ceea ce ține de activitatea administrației fiscal naționale”, a menționat Ion  Prisăcaru.

Potrivit spuselor sale, serviciul “e – Factura” va fi lansat în trei etape: etapa – pilot sau perioada de testare, care va dura pînă în iunie 2014, etapa experimentală care va începe în luna iunie curent și etapa industrială care va fi demarată în ianuarie 2015 la nivel național.

Șeful SFS a îndemnat agenții economici să participe la etapa – pilot a serviciului de gestionare a facturilor fiscale în regim on-line.

Prezent la eveniment, Prim – ministrul RM,  Iurie Leancă a menționat că tehnologiile digitale au numeroase avantaje și vin să asigure funcționalitatea instituțiilor de stat, dar și transparența activității acestora.

CURENTUL precizează: Noul serviciu este oferit de către Guvern în parteneriat cu Serviciul Fiscal de Stat și cu suportul Centrului de Guvernare Electronică. Serviciul „e-Factura”, este parte a proiectului de e-Transformare a Guvernării, susținut de Banca Mondială și implementat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică. Implementarea acestui serviciu costă 2 mln. de lei.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților