[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul de televiziune furnizat contra plată, tot mai solicitat de moldoveni
8 Septembrie

Piaţa serviciului de televiziune (TV) furnizat contra plată (prin reţele de cablu, reţele satelit, IP TV şi MMDS) în primul semestru al anului 2014, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), atestă o creştere uşoară a veniturilor obţinute din vânzarea serviciului respectiv pe fundalul unei diminuări neînsemnate a numărului de abonaţi la acest serviciu, transmite CURENTUL.

Astfel, în jumătate de an, volumul total al vânzărilor pe acest segment de piaţă a crescut cu 3,1 milioane de lei, adică cu 3,8% mai mult şi a totalizat circa 85,4 milioane de lei.

Conform situaţiei din 01.07.2014, din totalul de 286 mii de abonaţi la serviciul TV contra plată 49,6% erau abonaţi la reţele TV prin cablu, 43,3% – la reţele IP TV, 5,3% – la reţele prin satelit şi 1,7% – la reţele MMDS.

Urmare a acestei evoluţii, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) al furnizorilor de pe piaţa serviciului TV contra plată a crescut cu 2,5% şi a alcătuit 50 lei. Acest indicator a fost depăşit de un singur furnizor de servicii IP TV – SA „Moldtelecom” – care a obţinut un venit mediu lunar per abonat de 67 lei.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților