[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serghei Popovici: CTS depune efort maxim pentru a contribui la asigurarea securității cibernetice la nivel guvernamental
17 Octombrie

Securitatea informațională constituie o preocupare majoră pentru noi toți, în special este o prioritate la nivel guvernamental, unde se concentrează responsabilitatea elaborării și implementării de politici coerente în domeniul dat. Declaraţia a fost făcută ieri de către directorul Centrului de telecomunicaţii speciale (CTS), Serghei Popovici, în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinței internaționale “Securitatea Cibernetică. Provocări, Tendințe și Soluții”, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei, evenimentul a fost organizat pentru a susține lupta împotriva amenințărilor din mediul online în cadrul Lunii pentru Securitatea Cibernetică.

„Timp de 11 ani, Întreprinderea de Stat “Centrul de Telecomunicații Speciale” din cadrul Cancelariei de Stat este operatorul sistemelor informaționale și de telecomunicații ale Guvernului Republicii Moldova. Ritmul rapid în care se dezvoltă Tehnologiile Informaționale, ne obligă să fim în pas cu toate inovațiile din domeniul securității digitale, pentru a asigura o funcționalitate eficientă a sistemului telecomunicațional al autorităților publice precum și a altor instituții cu care colaborăm”, a declarat Serghei Popovici.

De asemenea, acesta a spus că CTS depune efort maxim pentru a contribui la asigurarea securității cibernetice la nivel guvernamental prin intermediul Centrului pentru Securitate Cibernetică CERT-GOV-MD.

„Echipa Centrului pentru Securitate Cibernetică din cadrul CTS monitorizează situația în domeniul amenințărilor de securitate cibernetică, precum şi întreprind măsuri combatere și prevenire a acestora. Cu siguranță, această conferință vă va comunica cele mai noi soluții din domeniul securității digitale împreună cu invitații de peste hotare, a căror participare onorează și certifică nivelul ridicat al acestui eveniment”, a conchis directorul CTS.

CURENTUL.md precizează: Conferința ”Securitatea Cibernetică în Moldova: Provocări, Tendințe și Soluții” a fost inclusă în calendarul oficial al Lunii Europene a Securității Cibernetice ENISA, cel mai important eveniment european de conștientizare asupra amenințărilor mediului online.

Adrian Platon

LOGOTIP_CTS

Inapoi la arhiva noutaților