[ X ]
[ X ]
[ X ]
RM a devenit membru al Coaliției privind Libertatea în Spaţiul Virtual
29 Aprilie

Republica Moldova a obţinut calitatea de membru al Coaliției privind Libertatea în Spaţiul Virtual/Freedom Online Coalition (FOC). Ţara noastră participă pentru prima dată la conferinţa anuală a FOC, care are loc la Tallinn, Estonia, în perioada 28-29 aprilie, transmite CURENTUL.

Prezent la eveniment, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza a calificat acest lucru drept o încurajare a devotamentului țării noastre în promovarea libertății online și de salvgardare a drepturilor omului și a libertăților fundamentale, atât online cât și offline.

“În calitate de membru al FOC, Republica Molodva va participa activ în promovarea valorilor Coaliției. Moldova pledează  pentru coordonarea și asigurarea dialogului continuu privind Internetul și drepturile omului între state și forurile internaționale, inclusiv ONU, Consiliul Europei, OSCE, UE, organizații ale societății civile, sectorului privat și mass-media “, a oficialul moldovean.

Președintele Estoniei, Toomas Hendik Ilves, ministrul estonian de Externe, Urmas Paet, ministrul de Externe al Suediei, Carl Bild, și alți oficiali, au salutat acceptarea R. Moldova în calitate de membru FOC și a încurajat și alte state să se alăture acestui for democratic.

Curentul.md precizează: Coaliţia privind Libertatea în Spaţiul Virtual a fost instituită în contextul rezoluţiei Consiliului ONU pentru Drepturile Omului privind libertatea de exprimare pe Internet, iniţiată de Suedia şi coautorată de către R. Moldova. În prezent, FOC reprezintă un forum important în vederea promovării şi respectării drepturilor omului pe Internet, inclusiv a libertăţii de exprimare în spaţiul online.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților