[ X ]
[ X ]
[ X ]
R. Moldova se află într-un pas cu mai multe ţări din UE: Ne putem mîndri!
23 Martie

Republica Moldova se află într-un pas cu țările precum Estonia, Austria, Belgia, Turcia, Finlanda la capitolul implementării semnăturii electronice mobile în diverse servicii electronice, atât publice, cât și private. Declaraţia a fost făcută de Directorul general Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale”, Serghei Popovici, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

„Ne putem mândri. Acest lucru a însemnat că instituțiile publice au trecut la comunicarea și prestarea eficientă a unor servicii în mediul virtual. Faptul că numărul total de certificate digitale generate în anul 2014 s-a mărit de 6,5 ori, în comparație cu anul 2013 dovedește încă odată că soluțiile și serviciile pe care le furnizăm satisfac necesitățile multor beneficiari”, a spus Popovici.

Directorul general CTS a menţionat că printre clienții fideli se numără numeroase bănci și  companii private care utilizează semnătura electronică pentru transmiterea online a declarațiilor CNAS, CNAM, facturilor fiscale etc.

„În același moment până la digitizarea deplină a țării mai este încă mult de lucru, acest proces în mod firesc necesită timp. Comparându-ne cu alte state, vreau să vă reamintesc că spre exemplu convingerea estonienilor să utilizeze facilitățile semnăturii electronice a fost un proces lent, astfel ei au avut nevoie de mai mult de 13 ani pentru a obține utilizarea pe scară largă a semnăturii electronice”, a conchis Serghei Popovici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților