[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiect desfășurat în premieră pentru satele din Republica Moldova
2 Septembrie

Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene va desfășura în perioada septembrie – decembrie curent primul proiect de amploare pentru mediul rural cu genericul „Veșnicia satului în online”. Proiectul are drept scop instruirea tinerilor în vederea promovării valorilor naționale prin intermediul unei rețele de bloguri rurale.

Temele abordate se vor regăsi în două sesiuni de seminare pentru elevii din clasele a X-a și XII-a. Tinerii vor beneficia de sfaturile unor bloggeri renumiți precum Dragoș Galbur, Rusanda Cojocaru, Corneliu Gandrabur, Constantin Codreanu, care-i vor ajuta pe tineri să creeze și posteze articole pe bloguri personale.

Blogurile și postările participanților vor fi evaluate de către un juriu special format în acest scop. Pe 1 decembrie 2014 urmează să fie desemnați cei mai buni 11 bloggeri din fiecare localitate implicată în proiect. În același timp, vor fi create bloguri cu domeniu .ro pentru fiecare sat, acestea fiind administrate de învingătorii proiectului.

Proiectul își propune să ajungă în 11 cele mai mari sate din raioanele de pe malul Prutului – Briceni, Edineț, Râșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Leova, Cantemir și Cahul.

„Veșnicia satului în online” va da startul astăzi, 2 septembrie în satul Corjeuți, raionul Briceni.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților