[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
PREMIERĂ! Bugetele a peste 1300 de școli din țară, disponibile online
30 Aprilie

Părinţii pot afla cum sînt cheltuiţi banii în şcoala în care învaţă copiii lor datorită site-ul budgetstories.md. Atât părinţii cât şi elevii vor avea acces la toate datele financiare şi vor putea compara bugetele tuturor instituţiilor de învăţământ din Moldova, transmite CURENTUL.

Datorită acestui proiect, în premieră pentru R. Moldova, toate bugetele planificate pentru școlile din țară în anul 2014 sînt disponibile online. Orice vizitator al paginii web „Bugetul școlii 2014” poate vedea de cîți bani dispune o anumită instituție de învățămînt și cîte resurse revin în mediu pentru un elev.

Noua secțiune de pe budgetstories.md conține și informații despre felul cum au fost cheltuiți banii din bugetele școlilor în anul 2013 și investițiile în infrastructura instituțiilor de învățământ realizate în această perioadă. Datele sunt prezentate la nivel de raion și la nivel de instituție școlară. Utilizatorii site-ului pot afla informații privind tipul investițiilor: schimbarea ușilor și ferestrelor, reparația capitală a acoperișului instituției sau procurarea echipamentului IT pentru școală.

Ministrul Educației, Maia Sandu a menționat că acest proiect vine să confirme angajamentul Ministerului Educației pentru promovarea unui sistem de învățămînt de calitate bazat pe performanță, excelență și transparență. ”Grație acestei platforme orice cetățean, orice elev, părinte, profesor, cadru managerial poate accesa în mod interactiv datele despre bugetele școlilor în anul 2013 și despre resursele planificate pentru anul 2014”.

Secțiunea „Bugetul școlii 2014” permite compararea interactivă a bugetelor școlilor din toate localitățile Republicii Moldova. Datele sînt disponibile pentru descărcare, fiind prezentate și prin intermediul unor grafice interactive.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților