[ X ]
[ X ]
[ X ]
Posturile publice TV din România vor trece Prutul fără licențe și alte condiții
27 Mai

Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României au semnat la sfîrșitul lunii martie curent un Acord privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, iar săptămîna aceasta Executivul de la Chișinău va adopta o hotărîre de informare a Parlamentului despre acordul încheiat, transmite Curentul.md

Potrivit documentului semnat între părți, posturile publice TV din România vor putea difuza programe pe teritoriul Republicii Moldova fără să obțină pentru aceasta, în prealabil, o licență de emisie sau autorizație prealabilă. În același mod, postul public din țara noastră va avea dreptul să emită pe teritoriul României.

”Prin acest Acord, părțile vor garanta libertatea de recepție și de retransmitere pe teritoriile statelor noastre a serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, indiferent de modalitatea de transmitere sau de retransmitere, fără a impune nici o condiție, fără licență sau autorizație prealabilă”, notează Marian Pacaznoi, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova, în nota informativă către Guvern.

Acordul a fost încheiat pe fondul înțelegerilor dintre Cabinetele de miniștri din Moldova și România asupra soluționării pe cale amiabilă a conflictului între Societatea Română de Televiziune și Guvernul Republicii Moldova, ajuns pînă la CEDO. Acesta este pe un termen temporar de 10 ani, după care se va prelungi automat pe un termen de încă 10 ani, dacă nici o parte nu va denunța Acordul în modul stabilit.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților