[ X ]
[ X ]
[ X ]
Permisele de conducere ale cetățenilor moldoveni ar putea fi recunoscute în Turcia
17 Septembrie

Guvernul Republicii Moldova a aprobat astăzi inițierea negocierilor  cu partea turcă privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a carnetelor auto, transmite CURENTUL.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a menționat că această acțiune este un răspuns la multiplele adresări din partea concetățenilor noștri aflați în Turcia.

”Prin semnarea acestui Acord cetățenii moldoveni aflaţi în Turcia vor fi scutiţi de necesitatea școlarizării şi instruirii suplimentare în procesul de convertire a permiselor de conducere și de taxele adiționale în acest scop. În același timp, ei vor putea circula liber în traficul internațional şi vor putea încheia mai uşor contracte de muncă”, a accentuat Pavel Filip.

Pentru desfășurarea consultărilor bilaterale va fi instituit un Grup comun de lucru creat din experți din partea instituțiilor de profil din Republica Moldova și Turcia.

În prezent, permisul de conducere moldovenesc este recunoscut în mai multe țări, între care România, Bulgaria, Italia, Portugalia, Grecia. Au fost inițiate negocieri în acest sens cu Franța, Spania, Lituania, Bosnia și Herțegovina.

Primul Acord privind conversiunea permiselor de conducere a fost semnat în anul 2007 cu Italia.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților