[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: Pașapoartele bordo aduc mai multe posibilități pentru cetățenii moldoveni
19 August

Punerea în circulație a pașaportului biometric de culoare roșie-vișinie simbolizează un nou început pentru Republica Moldova, mai multă libertate și posibilități pentru cetățenii noștri în spațiul european. Declaraţia a fost făcută de ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, transmite CURENTUL.

Sursa citată a informat că recent numărul cetățenilor care au depus cerere pentru a obține pașaport biometric a depășit recent cifra de un milion.

“Republica Moldova se înscrie astfel în lista țărilor cu cel mai avansat sistem de securitate al datelor personale conținute în pașaportul de tip biometric. Ne putem mândri, nu fără temei, că în prezent Republica Moldova este printre primele țări europene, care aplică noile elemente de securitate a pașaportului biometric”, a declarat ministrul Pavel Filip.

Totodată, pentru a putea deservi mai mulți cetățeni care doresc să intre în posesia pașapoartelor biometrice, programul de activitate al oficiilor ÎS Registru pentru perioada lunii august a fost prelungit cu două ore.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților