[ X ]
[ X ]
Pașapoartele biometrice moldoveneşti întrunesc exigențele de abolire a vizelor europene
24 Februarie
foto: viza.md

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a menționat că primul bloc din planul de acțiuni pentru liberalizarea regimului de vize a ținut de securitatea actelor, atît a buletinului de identitate, cît și pașaportului de cetățean al R. Moldova.

Țara noastră a fost validată de experții europeni că întrunește toate condițiile privind securitatea actelor. Odată cu excluderea vizelor UE pentru cetățenii Moldovei, se așteaptă o creștere a numărului de solicitări pentru perfectarea pașaportului biometric.

”Acum putem da asigurări că pașapoartele biometrice moldovenești și procedurile de eliberare sunt sigure și întrunesc exigențele de abolire a vizelor europene”, a accentuat Pavel Filip.

Costul unui pașaport biometric în 30 de zile este de 700 de lei și nu va fi modificat nici după introducerea copertelor de culoare bordo, în toamna acestui an, a dat asigurări ministrul.

În prezent, peste 750 mii de cetățeni moldoveni dețin pașapoarte biometrice, iar aproximativ 2 milioane – pașapoarte non-biometrice. Ultimele vor rămîne în vigoare pînă la expirarea termenului de valabilitate, însă cu aceste acte cetățenii vor putea călători în țările UE doar cu viză.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților