[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul va lansa o aplicaţie mobilă după alegeri: Cetăţenii vor contacta direct deputaţii
17 Noiembrie

Parlamentul Republicii Moldova va lansa o aplicaţie mobilă imediat după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele Parlamentului, Sergiu Sîrbu, a spus că este vorba despre versiunea mobilă a site-ului oficial al Legislativului, transmite CURENTUL.

„Parlamentul chiar dacă nu are şedinţe, depunem eforturi maxime ca să facem ca activitatea Legislativului să fie mai aproape de oameni. Consider că de fapt că este de datoria noastră să facem tot posibilul ca deputaţii să fie mai aproape de cetăţeni. Următorul legislativ trebuie să fie mult mai aproape de oamenii simpli”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Potrivit sursei, iniţiativa a venit din partea unei companii IT care a elaborat gratuit această aplicaţie.

„Timp de 2-3 luni a fost elaborată o aplicaţie mobilă care va fi intitulată „Parlamentul Republicii Moldova”. Va fi un fel de site mobil, dar mult mai comod de utilizat. Aici veţi putea vedea comunicatele de presă, veţi putea viziona online şedinţele Parlamentului. De asemenea, aplicaţia are un modul prin care cetăţenii vor putea contacta direct deputaţii”, a adăugat vicepreşedintele Parlamentului.

Aplicaţia a fost definitivată şi transmisă Secretariatului Parlamentului care urmează să introducă informaţia necesară în aplicaţie.

„Va fi pusă în funcţiune deplină imediat după alegerile din 30 noiembrie 2014. Ulterior va fi dezvoltată. Sperăm că astfel de aplicaţii vor mult mai multe. În societate se simte această nevoie de comunicare directă între cetăţeni şi funcţionari”, a conchis Sergiu Sîrbu.

CURENTUL.md precizează: Aplicaţia mobilă „Parlamentul Republica Moldova” va putea fi descărcată gratuit şi va fi disponibilă pentru dispozitivele mobile ce rulează pe sistemele de operare iOS şi Android.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților