[ X ]
[ X ]
[ X ]
Numărul de sms-uri trimise de moldoveni a crescut cu 83,5%. Vezi datele ANRCETI!
22 Noiembrie

Datele statistice despre evoluţia pieţei serviciilor de telefonie mobilă, publicate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), arată că în 9 luni ale anului curent pe piaţa respectivă a continuat creşterea traficului de voce şi a numărului de SMS-uri, transmite CURENTUL.

Volumul total al traficului în reţelele mobile a sporit, faţă de perioada respectivă a anului 2013, cu 9,7% şi a depăşit cifra de 4,5 miliarde de minute, iar numărul SMS – urilor a crescut cu 83,5% şi a însumat peste 887,6 milioane.

Aceleaşi date arată că sporirea volumului de trafic în rețelele mobile a generat o creștere neînsemnată a veniturilor obținute de cei trei furnizori din vânzarea serviciilor de telefonie mobilă. Volumul total al veniturilor respective a sporit, faţă de 9 luni ale anului trecut, cu 0,1% şi a însumat 2 miliarde 645,1 milioane de lei.

Conform situaţiei din 1 octombrie 2014, din numărul total de utilizatori 3 milioane 741,3 de mii, erau utilizatori activi, iar mai bine de 646,2 mii – pasivi.

Totodată, poziţiile pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă deţinute de cei trei mari furnizori de comunicaţii mobile nu au suferit schimbări notabile.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților