[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova, destinație atractivă pentru servicii IT
15 Septembrie

Moldova rămâne o destinaţie atractivă pentru servicii în domeniul tehnologii informaţionale, a declarat Vlad Nanu, fondator al companiei internaţionale Amdaris, cu sedii la Chişinău, Timişoara şi Bristol, transmite CURENTUL cu referire la stiripozitive.eu.

Potrivit Băncii Naţionale a Moldovei exportul serviciilor în domeniul tehnologii informaţionale şi comunicaţii,  este în creştere şi a constituit 195,88 milioane de dolari în 2012 sau de trei ori mai mult decât în 2005.

Conform sursei, deja de 8 ani, Vlad Nanu împreună cu partenerii săi englezi a înregistrat la Chişinău compania Amdaris în 2009, care  investeşte anual în economia Moldovei aproximativ 1.3 milioane de dolari.

Totodată, fondatorul campaniei Amdari, Vlad Nanu s a menționat următoarele: ”Un centru informaţional în afara Chişinăului cu mai multe locuri pentru parcare şi alte facilităţi oportune, în opinia acestuia, ar putea atrage în Moldova specialişti din întreaga lume.

Astfel, dezvoltarea continuă a ramurii tehnologii informaţionale ar însemna exporturi mai mari, dar şi o şansă mai bună pentru dezvoltarea economiei Moldovei.

Tatiana Cocerva, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților