[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Justiției a lansat un portal unic pentru toate instanțele de judecată
1 Mai
foto: viza.md

Ministerul Justiției, în colaborare cu Curtea Supremă de Justiție, a lasant un portal al instanțelor de judecată, instante.justice.md, unde va putea fi găsită informația despre toate ședințele de judecată, hotărârile, deciziile luate, dar și alte informații de la toate judecătoriile și Curțile de Apel din R. Moldova, transmite Curentul.md.

Potrivit ministrului Justiției, la crearea portalului s-a ținut cont de standardele și practicile europene. ”Lansarea portalului comun al instanțelor de judecată face parte din E-Agenda Ministerului Justiției. Acest site unic este foarte important pentru toată lumea care interacționează cu justiția, deoarece va asigura o mai bună transparenţă a activităţii fiecărei instanțe de judecată. Datorită metodelor noi de căutare, justițiabilii vor avea acces rapid la orice fel de informații despre ședințele de judecată, deciziile și hotărârile care au fost luate. Mai mult, cetățenii vor avea posibilitatea să evalueze activitatea sistemului judecătoresc”, a spus ministrul Oleg Efrim.

Portalul instanțelor de judecată va oferi posibilitatea de a genera citații electronice și de a le remite, ulterior, prin e-mail, avocaților care participă în procese. Mai mult, site-ul conține compartimente separate pentru publicarea hotărârilor pe cazuri de corupție și dosarelor de insolvabilitate.

Crearea portalului a costat 40 de mii de lei. Cheltuielile au fost suportate din bugetul Ministerului Justiției și sunt de câteva ori mai mici decât s-a cheltuit, până în 2009, pentru elaborarea site-urilor pentru fiecare instanță.

Crearea portalului instanțelor naționale este o acțiune prevăzută în Strategia de Reformă a Sectorului Justiției 2011-2016.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților