[ X ]
[ X ]
[ X ]
Membrii CCA alarmaţi! 13 posturi TV au fost sancţionate
21 Martie

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a examinat ieri rapoartele Cu privire la examinarea rezultatelor monitorizării serviciilor de programe 17 posturi de televiziune, la capitolul respectării procentajului de producţie autohtonă, transmite CURENTUL.

În cadrul discuţiilor şi dezbaterilor pe marginea rapoartelor, membrii CCA s-au declarat alarmaţi de faptul că majoritatea posturilor de televiziune supuse monitorizării nu respectă ponderea de 30% de programe autohtone, dintre care cel puţin jumătate urmează a fi difuzate în orele de maximă audienţă în limba de stat. Totodată, ei au atenţionat că unele posturi TV doar mimează respectarea acestui procentaj, difuzând, în reluare, o serie de emisiuni sau punînd pe post, în orele nocturne, clipuri muzicale.

Astfel, din cei 17 radiodifuzori monitorizaţi, doar 4 au respectat volumul de produs autohton în limba română în orele de maximă audienţă, celelalte 13 posturi TV, pentru nerespectarea acest procentaj, au fost sancţionate cu avertizare publică. Totodată, posturile de televiziune sancţionate vor fi monitorizate repetat.

În acelaşi timp, membrii CCA au făcut un apel către radiodifuzorii în ale căror servicii de programe au fost atestate derogări de la prevederile Deciziei CCA nr. 185 din 28.12.2012 ca să majoreze volumul de produs autohton şi să producă mai multe emisiuni calitative în limba română pentru consumatorii de programe din ţară.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților