[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulţi experți europeni oferă asistență în domeniul comunicaţiilor electronice
24 Martie

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) beneficiază de asistenţa experţilor europeni la definitivarea proiectului de lege privind utilizarea partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice, elaborat de MTIC în anul 2013, transmite Curentul.md. 

Viceministrul Dumitru Parfentiev a declarat că pentru RM acest proiect ar simplifica şi clarifica procedurile de exercitare a dreptului de acces pe proprietăţile publice sau private.

În acest domeniu, fiecare furnizor de reţele, servicii de comunicaţii electronice şi-a construit propria reţea, aducînd prejudiciu aspectului localităţilor şi investind ineficient mijloace financiare pentru lucrări de dezvoltare a reţelelor proprii.

Prin promovarea acestei legi, autorii îşi propun să încurajeze utilizarea în comun a reţelelor de cablu, pilonilor, sistemelor radiante, nişelor şi cutiilor de distribuţie, să asigure accesul nerestricţionat al furnizorilor în clădiri şi o mai bună coordonare a lucrărilor tehnice

Legea privind sprijinirea dezvoltării serviciilor şi reţelelor de comunicaţii electronice a fost aprobată în Republica Polonă la 7 mai, 2010. Proiectul de lege are drept scop ajustarea cadrului legislativ naţional la Directivele Europene.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților