Anual, la data de 17 mai, este celebrată Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale. La Chișinău, evenimentul va fi marcat sub genericul „Bandă largă pentru o Dezvoltare Durabilă”, accentuîndu-se astfel faptul că, dezvoltarea digitală a unei societăți înseamnă o dezvoltare durabilă, pe termen lung, transmite Curentul.md
Cu această ocazie, Centrul de Telecomunicații Speciale a transmis un mesaj de felicitare tuturor actorilor importanți din domeniul TIC, menționînd că această zi are o semnificaţie aparte atît în plan mondial, cît şi pentru cei care, prin muncă asiduă zi de zi, contribuie la edificarea unei societăţi informaţionale moderne. Totodată, această zi vine să accentueze oportunităţile pe care le oferă internetul, dar și alte tehnologii ale informațiilor și comunicațiilor.
Ca membru al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, Republica Moldova a înregistrat numeroase progrese în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, respectivele tehnologii stînd acum la baza multiplelor servicii guvernamentale prestate cetăţenilor și asigurînd accesul oamenilor la mijloace de comunicare moderne. Totodată, tehnologiile avansate permit asigurarea unui nivel de securitate a informaţiei mult mai înalt, lucru esenţial în condiţiile actuale.
Totodată, CTS adresează sincere felicitări beneficiarilor de tehnologii informaţionale moderne, dorindu-le ca acestea şi în continuare să le facă viaţa mai uşoară şi să-i ajute în realizarea tuturor scopurilor propuse.
Începând cu anul 1969, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, în fiecare an, la data de 17 mai marchează semnarea în 1865 a primei Convenţii Internaţionale a Telegrafului şi creării Asociaţiei Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Inițial, evenimentul era sărbătorit ca Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor, însă Asambleea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Conferinţa Plenipotenţiară a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) au stabilit ca începînd cu anul 2007, ziua de 17 mai să fie declarată Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Diana Cebotari