[ X ]
[ X ]
[ X ]
INEDIT: A fost lansat un portal care îi va responsabiliza pe politicieni
30 Ianuarie

Asociaţia pentru Democraţie Participatvă (ADEPT) a lansat un portal web (www.promis.md) dedicat monitorizării activității partidelor și politicienilor. Potrivit autorilor ideii, această platformă va oferi omului de rînd posibilitatea de a urmări activitatea celui pe care l-a ales, dar şi îi va responsabiliza pe politicieni.

„Politicienii trebuie să fie conştienţi că sînt cetăţeni care se pot interesa despre performanţele celui pe care l-au ales”, a declarat analistul politic Igor Boţan, Directorul executiv al ADEPT.

Activitatea şi performanţa politicienilor vor fi reflectate pornind de la platformele electorale; programul de guvernare; planurile de acţiuni aferente acestora; promisiunile făcute ad-hoc; declaraţiile privind evenimentele de rezonanţă din societate.

Totodată, platforma îşi propune să fie un suport pentru educaţia civică a alegătorilor şi pentru crearea unei comunităţi de cetăţeni responsabili de alegerea pe care o fac, care reacţionează constant şi adecvat la activitatea mandataţilor.

Portalul propune şi o vizualizare grafică comparativă a rating-urilor actorilor politici şi a partidelor pe care le reprezintă. De asemenea, activităţile actorilor politici vor fi reflectate în comentarii şi analize efectuate de experţii platformei.

În prezent, experţii platformei lucrează doar cu partidele care au mandat, care sînt la guvernare. Însă, promit că ulterior vor monitoriza şi activitatea partidelor extraparlamentare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților