[ X ]
[ X ]
[ X ]
În Moldova va fi organizat primul eveniment dedicat profesionistelor IT
2 Octombrie

La data de 2 octombrie 2014 va avea loc “Women in ICT” – primul eveniment dedicat profesionistelor din industria IT și tinerelor care își doresc o carieră în acest domeniu, transmite CURENTUL.

„Evenimentul își propune să schimbe percepția asupra rolului femeilor în cadrul sectorului TIC și să consolideze comunitatea locală a profesionistelor IT. În prezent femeile sunt slab reprezentate în acest domeniu. Printre motivele care le împiedică să participe pe deplin se numără stereotipurile legate de rolul femeilor, dar şi factori ce ţin de afectarea vieţii personale şi de lipsa unor modele feminine în acest sector”, menţionează organizatorii.

Peste 80 de doamne și domnișoare din domeniul IT s-au înregistrat pentru participare, menționînd oportunitatea și utilitatea lansării unei asemenea inițiative și declarînd că se bucură mult pentru posibilitatea de a întîlni colege din domeniu și a face schimb de experiență și opinii.

Nume de referință în domeniu, profesioniști de cea mai înaltă valoare și tinere la început de cale, dar decise să se afirme în acest sector, se vor întruni pe data de 2 octombrie pentru a se cunoaște, comunica, inspira reciproc, face schimb de experiență, gînduri și viziuni. În cadrul evenimentului vor fi dezvăluite istorii de succes, vor fi împărtășite experiențe și bune practici.

Evenimentul va include și Ceremonia de recunoaștere și apreciere ”Women in ICT” în care va fi adus un omagiu doamnelor care s-au remarcat în sectorul IT din Moldova, fie pentru performanțele atinse în virtutea pozițiilor manageriale pe care le dețin în cadrul companiilor IT, fie în calitatea lor de specialiști IT înalt apreciați pentru efort și rezultate remarcabile, fie prin contribuția valoroasă în procesul de educare a profesioniștilor IT. Candidaturile pentru Ceremonia ”Women in ICT” au fost nominalizate ca urmare a apelului public lansat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Evenimentul ”Women in ICT” este organizat de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru 2014.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților